Categorii

Cardinalul Meisner s-a întâlnit cu catolicii din zona Bacăului

   Miercuri, 5 august, oraşul Bacău a avut bucuria de a-l avea ca oaspete pe cardinalul Joachim Meinsner, arhiepiscop emerit de Köln. Peste 80 de preoţi şi numeroşi credincioşi au participat la acest moment înălţător.

   La ora 10.30, părintele decan Isidor Dâscă l-a întâmpinat pe cardinalul Joachim Meinsner, care a venit însoţit de preasfinţitul Petru Gherghel. Excelenţa sa a dorit să se întâlnească cu preoţii din zona Bacăului pentru a cunoaşte mai bine realitatea pastorală din Dieceza de Iaşi.

   Cardinalul a împărtăşit din experienţa pastorală pe care a acumulat-o, dar a vorbit şi despre problemele cu care se confruntă Biserica Catolică din Germania. În conferinţa pe care a ţinut-o la sediul decanal, a ridicat problema persoanelor divorţate şi recăsătorite care doresc să primească sfântă Împărtăşanie.

   Cardinalul Meisner a mărturisit cu durere în suflet că lipsa participării la sacramentul Spovezii face ca enoriaşii din ţara sa să privească cu mai puţin respect la sfânta Taină. În acest context, i-a îndemnat pe preoţi ca ei înşişi să fie exemplu pentru credincioşi, să se spovedească cu încredere şi cât mai des.

   Un alt aspect care a fost subliniat este acela al numărului mai mare de preoţi din dieceza noastră în comparaţie cu realitatea preoţilor din Germania. Pe această cale, cardinalul i-a mulţumit Preasfinţiei sale Petru Gherghel, pentru grija pastorală ce o are faţă de credincioşii din diaspora.

   Eminenţa sa a evidenţiat faptul că familia de azi este pusă în pericol din cauza curentului din ce în ce mai puternic care promovează ideologia „gender”. În faţa acestei ideologii, trebuie să fim pregătiţi şi să afirmăm cu putere adevărurile evangheliei.

   După conferinţă, momentul de comuniune a continuat cu sfânta Liturghie de la ora 12.00, prezidată de cardinalul Meisner în biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Paul”. La această Liturghie au participat numeroşi credincioşi din comunitate şi au concelebrat aproximativ toţi preoţii din zona Bacău.

   La predica, cardinalul Joachim a vorbit despre importanţa cultului sfintei Fecioare Maria. Toate familiile, chiar şi cele din secolul nostru, trebuie să se lase inspirate de modelul de mamă şi soţie al sfintei Maria.

   Corul parohial, dirijat de pr. Antălucă Ciprian, a făcut ca prin acordurile cântecelor gregoriene sfânta Liturghie să fie trăită cu evlavie.

   La sfârşitul Liturghiei cardinalul Joachim a împărţit tuturor binecuvântarea sa. Arhiepiscopul emerit de Köln îşi continuă vizita sa de 8 zile, joi, 6 august, mergând în Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman, pentru a se întâlni cu preoţii şi credincioşii din acea zonă.

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.